Parkering
För fler frågor vänligen kontakta:
Parkman
08 734 90 00
 
Nytt parkeringssystem implementeras under hösten, för mer information se nedan

FAQ Tumba centrum parkering

Nu slipper du ställa p-skiva!
 
Tumba Centrums parkeringssystem gör att ingen p-skiva behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad.
 
Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad om du står längre än 3 timmar. När du lämnar garaget har du fyra olika betalsätt att välja på.
 
I Tumba Centrum parkerar du 3 timmar fritt totalt per dag.
 
Du kan betala på något av följande sätt:
 
Betalningsalternativ:

 

1.    Vad innebär AUTOPAY-systemet?

Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.
 
Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.
 

2.    Vad kostar det att parkera?

Fri parkering 3 timmar per dygn mellan 07.00 - 22.00
 
15:-/h efter 3 timmars fri parkering.
 
100:- = maxtaxa per 12 timmar, vilket innebär att oavsett när du kör in blir taxan max 100:-
 
Efter 22.00 fram till 07.00 blir nattaxa = 40:-
 
Efter 07:00 startar 3 timmar fri parkering igen
 

3.    Hur betalar jag?

Svar: Det finns 5 olika betalalternativ.
 
Betalautomat
 
- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
 
Betala i efterhand
 
- Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på mitt.parkman.nu
 
Automatisk betalning
 
- Koppla ditt kort på mitt.parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en AUTOPAY-anläggning.
 
Faktura
 
– Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren.
 

4.    Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 3 timmar? 

Svar: Står du mindre än 3 timmar kan du bara att åka ut när du är klar med dina ärenden. Du kan alltid kontrollera hur länge du stått parkerad i betalautomaten, men du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.
 

5.    Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag? 

Svar: Skriv in ditt registreringsnummer här (www.mitt.parkman.nu/sv/parking_balance) så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.
 
Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.
 

6.    Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?

Svar: Du skapar ett konto på mitt.parkman.nu och under "Mina betalkort" kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla AUTOPAY-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under "Mina betalkort".
 
All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej.  När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.
 

7.    Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.

Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under "Mina betalkort". Byta bil gör du under mitt.parkman.nu och "Mina bilar".
 

8.    Hur fungerar det om jag har en företagsbil?

Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.mitt.parkman.nu och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.
 

9.    Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?

Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Tumba Centrum med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på mitt.parkman.nu/sv/parking_balance
 

10. Hur mycket är fakturaavgiften på? 

Svar: 39:-
 

11. Vad tar kameran bild på? 

Svar: kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameraövervakningslagen.
 

12. Vad säger kameraövervakningslagen?

Tillstånd till kameraövervakning krävs för att en övervakningskamera ska få vara uppsatt så att den kan riktas mot en plats dit allmänheten har tillträde. Parkman i Sverige AB har beviljats tillstånd från Länsstyrelsen.
 
Bilder sparas enligt de tillstånd man får ifrån Länsstyrelsen, dvs. 60 dagar.
 

13. Hur fungerar registreringen? 

Svar: När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.
 

14. Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?

Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.
 

15. Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?

Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, bäst är att betala i betalautomaten.
 

16. Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?

Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak. 
 

17.  Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?

Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller info@parkman.nu, har du ett konto i Mitt Parkman finns alla kvitton där.
 

18. Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige? 

Absolut, AUTOPAY finns även i Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.
 

FÖR MÅNADSKUNDER

19. Hur fungerar månadsparkeringen?

Svar: Du som tidigare har haft månadsparkering mailar in din e-postadress till Parkman med kopia på ditt avtal så kommer du att få ett mail skickat till dig innehållande en länk där du skapar ditt konto i Mitt Parkman. Du lägger där in ditt/dina registreringsnummer, så känner kamerorna av att du är abonnemangskund.
 
Du som har betalat en månatlig kostnad i betalautomaten tidigare kommer behöva hyra plats och teckna avtal med Parkman då det inte kommer kunna gå att betala månadsbiljett i automaten längre. Precis som ovan uppger du e-postadress vid avtalstecknande så mailar Parkman ut ditt elektroniska tillstånd.
 

20. Hur går jag tillväga för att skaffa månadsparkering? 

Svar: Du kontaktar Parkman i Sverige AB för att skriva avtal. Du behöver då bl.a. uppge din email adress. När din parkering ska börja gälla får du ett mail där du klickar på länken mitt.parkman.nu och registrerar dig och lägger in ditt registreringsnummer under "mina bilar". Under "mina tillstånd" kommer du kunna se det elektroniska tillståndet
 
Om du inte registrerar ditt registreringsnummer kommer du bli debiterad både för avgiftsparkering och korttidsparkering.